Pana la 18 Martie 2011, Ministerul Muncii a lansat spre dezbatere publica Proiectul de Hotarare privind modificarea unor acte normative referitoare la derularea programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor persoanelor cu handicap.

Proiect:

HOTĂRÂRE
privind modificarea unor acte normative referitoare la derularea programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap „Restructurarea instituţiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap şi crearea de servicii alternative de tip rezidenţial”

În temeiul art.108 din Constituţia României republicată,
Guvernul României adoptă prezenta Hotărâre:

Art. I Articolul unic din Hotărârea Guvernului nr. 628/2009 privind unele măsuri de implementare a activităţilor prevăzute în programul de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap „Restructurarea instituţiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap şi crearea de servicii alternative de tip rezidenţial”, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 356 din 27 mai 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Articol unic. – Activităţile necesare realizării programului de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap «Restructurarea instituţiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap şi crearea de servicii alternative de tip rezidenţial» se vor finaliza până la data de 31 decembrie 2011. Suma necesară finalizării lucrărilor, prevăzută în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale suma este de 2.817,7 mii lei.

Art. II La Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1073/2010 privind aprobarea programului de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin înfiinţarea de servicii sociale alternative de tip rezidenţial pentru persoanele adulte cu handicap” publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 746 din 09 noiembrie 2010, poziţia Perioadă de derulare şi poziţia Buget se modifică şi vor avea următorul cuprins:
“Perioadă de derulare
Programul se derulează pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2010-2012.
Buget
Bugetul aferent acestui program de interes naţional este de 5.322 mii lei, din care:
– 4.322 mii lei pentru anul 2011;
– 1.000 mii lei pentru anul 2012.”

PRIM – MINISTRU
EMIL BOC

8 Martie 2011

Sursa: Ministerul Muncii