Motiunea de cenzura a opozitiei, introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii, va fi prezentata astazi, de la ora 9,30, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie sa fie dezbatuta si votata.

In motiune se mai arata ca noile prevederi ale Codului Muncii duc la cresterea instabilitatii salariatilor romani pe piata muncii ca urmare a extinderii excesive a contractelor de munca pe durata determinata si a celor de munca temporara, dar si a maririi perioadei de proba la angajare.

„Această motiune de cenzura este una speciala, avand in vedere ca exprimă nu doar pozitia noastra, a opozitiei parlamentare, ci de data aceasta, in mod oficial, are si girul tuturor marilor sindicate si confederatii sindicale din Romania si a majoritatii confederatiilor patronale. Este o motiune de cenzura pe care o depunem in numele unei semnificative parti din societatea romaneasca, atat in ceea ce priveste angajatorii, cat si angajatii”, afirma semnatarii motiunii.

Sursa: Agerpres