Un foarte interesant Ordin 26/2011 privind desfasurarea activitatii de achizitii publice in cadrul aparatului central al Ministerului Administratiei si Internelor a fost publicat in M. Of. 111/2011.

Toate textele integrale al actelor normative dar si intreaga legislatie consolidata a Romaniei, pot fi accesate gratuit, timp de 14 zile, in aplicatia Legalis 2.0.

Va prezentam in continuare textul Ordinului 26/2011 asa cum poate fi acesta vizualizat in Legalis 2.0.

ORDIN Nr. 26/2011

privind desfăşurarea activităţii de achiziţii publice în cadrul aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor

M.Of. nr. 111 din 11.02.2011

Având în vedere prevederile art. 3041alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

pentru aplicarea prevederilor art. 3 şi 4 din Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul administraţiei şi internelor emite prezentul ordin.

Art. 1

Procedurile de achiziţii publice pentru structurile aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumit în continuare aparat central, se realizează de către Grupul achiziţii publice din subordinea Direcţiei generale logistice.

Art. 2

(1) În vederea întocmirii Programului anual al achiziţiilor publice la nivelul aparatului central, Direcţia administrativă şi Direcţia suport tehnic din subordinea Direcţiei generale logistice, respectiv Direcţia monitorizare, administrare şi mentenanţă sisteme de comunicaţii şi tehnologia informaţiei din subordinea Direcţiei generale pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, pentru segmentul de ordine publică, şi Direcţia generală pentru relaţia cu comunităţile locale, pentru segmentul de administraţie publică, înaintează Grupului achiziţii publice proiectul Programului anual al achiziţiilor publice, fundamentat corespunzător, fiecare pe domeniul de competenţă, conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

(2) Proiectul Programului anual al achiziţiilor publice pentru segmentul de administraţie publică se avizează de către Direcţia administrativă, Direcţia suport tehnic şi Direcţia generală pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, fiecare pe domeniul de competenţă.

(3) Grupul achiziţii publice înaintează proiectul Programului anual al achiziţiilor publice Serviciului programe, norme logistice şi protecţia mediului din cadrul Direcţiei generale logistice în vederea vizării şi obţinerii avizului din partea Direcţiei generale financiare, respectiv aprobării ordonatorului principal de credite.

(4) Prevederile alin. (3) se aplică şi în cazul completării şi modificării Programului anual al achiziţiilor publice la nivelul aparatului central.

Art. 3

(1) Pentru evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurilor de achiziţii publice, secretarul de stat sau secretarul general, în a cărui coordonare se află structura care solicită achiziţia, prin delegare din partea ordonatorului principal de credite, emite dispoziţia de constituire a comisiei de evaluare.

(2) Comisia de evaluare se compune din specialişti în domeniul obiectului contractului ce urmează să fie atribuit şi din personal din cadrul Grupului achiziţii publice. Preşedintele comisiei de evaluare se nominalizează din rândul membrilor numiţi din cadrul Grupului achiziţii publice.

(3) Organizarea activităţii comisiei de evaluare este asigurată de către un secretar numit din cadrul Grupului achiziţii publice, fără drept de vot.

(4) În funcţie de criteriul de atribuire, preţul cel mai scăzut sau oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, experţii în domeniile juridic şi financiar sunt membri în comisia de evaluare, respectiv experţi cooptaţi.

Art. 4

(1) Structura care solicită achiziţia transmite Grupului achiziţii publice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice, caietul de sarcini/documentaţia descriptivă, după caz, criteriul de atribuire şi criteriile de calificare, în baza cărora se iniţiază procedura de achiziţie.

(2) Întocmirea documentaţiei de atribuire sau, în cazul unui concurs de soluţii, a documentaţiei de concurs, precum şi publicarea anunţurilor de intenţie, de participare şi de atribuire se realizează de către Grupul achiziţii publice.

(3) Documentaţia de atribuire sau, în cazul organizării unui concurs de soluţii, documentaţia de concurs, raportul procedurii de atribuire sau nota justificativă, în cazul achiziţiilor directe, nota justificativă privind selectarea procedurii de atribuire, nota privind determinarea valorii estimate a contractului de achiziţie publică, nota justificativă privind stabilirea criteriului de atribuire, precum şi nota justificativă privind stabilirea cerinţelor minime de calificare se aprobă de către secretarul de stat în a cărui subordonare se află unitatea care solicită achiziţia, pentru segmentul administraţie publică, şi de secretarul general adjunct, conform competenţelor stabilite de către secretarul general, pentru segmentul ordine publică.

Art. 5

Încheierea contractelor de achiziţie publică se realizează potrivit competenţelor stabilite prin actele normative incidente, separat pe cele două componente, ordine publică şi administraţie publică, iar plata se efectuează din capitolul bugetar 61.01, pentru ordine publică, respectiv capitolul bugetar 51.01, pentru administraţie publică.

Art. 6

Derularea contractelor, semnate de persoanele autorizate, se realizează de către structura care a solicitat achiziţia publică.

Art. 7

Gestiunea bunurilor achiziţionate se ţine separat de către Direcţia administrativă, Direcţia suport tehnic şi Direcţia monitorizare, administrare şi mentenanţă sisteme de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, pentru segmentul ordine publică, şi de către Direcţia generală financiară, pentru segmentul administraţie publică.

Art. 8

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art. 9

(1) Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin, ordinul ministrului administraţiei şi internelor privind unele măsuri în vederea îmbunătăţirii desfăşurării activităţii de achiziţii publice în cadrul aparatului central al Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

Ministrul administraţiei şi internelor,

Constantin-Traian Igaş