Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) informeaza despre elaborarea unei posibile proceduri privind solutionarea de catre sectiile CSM a cererilor de incuviintare a perchezitiei, retinerii si arestarii magistratilor.

Proiectul, iniţiat ca urmare a unei propuneri făcute de Inspecţia Judiciară în luna noiembrie 2010, a parcurs etapele de consultare a instanţelor, parchetelor şi asociaţiilor profesionale, precum şi sintetizarea acestora de către Direcţia Legislaţie, Documentare şi Contencios din cadrul CSM.
Un grup de lucru – format din membri CSM, inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare, membri ai staff-ului tehnic CSM – valorifică punctele de vedere, observaţiile şi propunerile centralizate în formatul a două variante, după care, acestea, vor fi supuse dezbaterii publice rezultatul acestor valorificări, iar la final se va înainta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii spre adoptare.
Proiecţia finală vizează o procedură în completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, este avută în vedere chiar şi o propunere legislativă ce ar putea fi transmisă Ministerului Justiţiei în acord cu dispoziţiile art. 38 aliniat din legea 317/2004 republicată.

Sursa: CSM