Ministerul Sanatatii infirma zvonurile potrivit carora va fi introdusa o taxa la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici si asistenti medicali, iar aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sanatatii, se pot solicita la directiile de sanatate publica.

“Nu am luat in calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxa pentru eliberarea certificatelor nici in martie, nici in aprilie, asa cum am inteles ca se zvoneste. Mai mult, incepand din luna septembrie 2010, aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sanatatii, se pot solicita la directiile de sanatate publica. Am luat aceasta decizie deoarece am vrut sa simplificam modul de eliberare a documentelor necesare activitatii personalului medical si sa eficientizam sistemul circuitului documentelor.”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au sesizat o crestere a numarului de cereri in luna decembrie a anului trecut dupa aparitia unei informatii conform careia la elibererea documentelor se va percepe o taxa.

Incepand cu 2007, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Ministerul Sanatatii, conform directivelor europene, a inceput eliberarea documentelor care atesta experienta profesionala ceruta de normele comunitare pentru recunoasterea calificarii in celelalte state membre UE. Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sanatate care intentioneaza sa profeseze intr-un stat membru al UE

Sursa: Infolegal