Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se suplimenteaza cu 600 de lei incepand cu cel de-al doilea copil, in cazul sarcinilor multiple, dar si al nasterilor survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Ordonanta de urgenta care reglementeaza noul mod de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copilului incepand cu data de 1 ianuarie 2011 contine si unele masuri suplimentare aplicabile oricarei situatii, care se refera si la posibilitatea suplimentarii cuantumului indemnizatiei, se arata intr-un comunicat de joi al Ministerului Muncii.
Astfel, aceasta poate fi suplimentata cu 600 de lei atat pentru nasterile survenite in interiorul perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, cat si incepand cu cel de-al doilea copil pentru sarcinile multiple.
Mamele vor avea posibilitatea sa opteze si pentru un concediu de doi ani pentru cresterea copilului, dar cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei, a decis Guvernul.
Premierul Emil Boc a anuntat, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, ca mamele vor putea opta pentru un concediu de crestere a copilului pentru o perioada de doi ani, dar cu o indemnizatie cuprinsa intre minimum 600 lei si maximum 1.200 lei.
Pentru un concediu de un an, indemnizatia maxima va fi de 3.400 lei. Daca se intorc la munca inainte de sfarsitul perioadei de un an de concediu, mamele vor beneficia de o prima lunara de 500 lei pentru intregul interval de pana la 24 luni.
Sursa: www.mediafax.ro