Seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, face vinovate unitatile sanitare pentru pericolul reprezentat de deseurile si de organele umane aruncate la intamplare.
Vidul legislativ, cel financiar, dar si lipsa unor laboratoare autorizate pun autoritatile romane in imposibilitatea de a rezolva problemele reprezentate de deseurile periculoase abandonate la intamplare – in aceasta categorie intrand chiar organe umane si parti din corpul uman. Asa avertizeaza comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.
Intr-un interviu acordat EVZ, acesta face o radiografie a gradului de poluare cu substante periculoase si vine cu solutii pentru combaterea fenomenului, care nu pot fi puse insa in practica prea curand.
In plus, analizele facute in cele 800 de situri (zona geografica – n.r.) contaminate “s-au evaporat” din arhivele institutiilor statului. “S-au distrus, nu stim. Stim doar ca nu mai sunt nicaieri. Nici la minister (Ministerul Mediului – n.r.), nici la Agentia de Mediu”, acuza Ionescu. “Am cerut sa se ia masuri. Asa nu se mai poate!”
Sursa: www.evz.ro