Invatamant obligatoriu de 12 ani, calificative in loc de note la unele materii pana in clasa a 12-a, bacalaureat obligatoriu din istorie pentru elevii de la profilul uman, iar durata studiilor liceale sa fie de patru ani indiferent de profil. Sunt doar cateva dintre modificarile aduse de membrii Comisiei de invatamant proiectului Legii educatiei.
Guvernul a incercat fara succes sa-si asume raspunderea pe Legea educatiei dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca un astfel de demers ar incalca legea fundamentala a Romaniei. Intre timp, parlamentarii, inclusiv cei ai PDL, au adus modificari importante actului normativ initiat de ministrul Daniel Funeriu.
Membrii Comisiei de invatamant au dezbatut 105 articole, dintr-un total de 330, din Legea educatie carora le-au adus mai multe modificari. Saptamana aceasta, membrii Comisiei de invatamant din Senat  se intrunesc, din nou, pentru a dezbate si restul articolelor din lege.

Potrivit proiectului de lege, invatamantul obligatoriu este de 10 clase si cuprinde invatamantul primar si cel gimnazial. Invatamantul liceal devine obligatoriu pana cel mai tarziu in anul 2020.

In textul modificat invatamantul obligatoriu este de 12 ani si cuprinde: grupa mare pregatitoare, invatamantul primar, invatamantul gimnazial si, in alternativa, primii doi ani ai invatamantului liceal sau invatamantul profesional.
Sursa: www.realitatea.net