Hotararea pilot impotriva Romaniei se vrea a fi una echilibrata care sa schiteze solutii si masuri flexibile si nu cauta sa impuna statului rezolvari imposibile, a declarat, vineri seara, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Jean-Paul Costa, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa vizita oficiala de doua zile in Romania, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe. La finalul conferintei, agentul guvernamental al Romaniei la CEDO, Razvan Horatiu Radu, a afirmat ca Romania nu risca sa fie exclusa din Consiliul Europei.
„Cred ca misiunea mea aici este una foarte importanta. Nu este prima oara cand vin in Romania, dar este prima oara cand vin in calitatea de presedinte CEDO. Este important sa ne intalnim cu autoritatile statului pe care il judecam si uneori il condamnam”, a declarat Jean-Paul Costa.
Presedintele CEDO a explicat ca deciziile pilot constata o problema structurala si sistemica, iar datoria Curtii este sa arate care sunt masurile legislative ce trebuie adoptate pentru a remedia aceasta problema structurala care atinge un numar mare de persoane.

Sursa: www.hotnews.ro