Deputatii PSD si PNL din Comisia Juridica au adoptat marti seara in mare secret un amendament la legea Registrului Comertului prin care transfera Serviciul de Asistenta Juridica (aflat acum la Registrul Comertului) in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Practic, modificarea ar permite CCIR sa preia intreg Serviciul de Asistenta Juridica, care detine date si informatii despre firmele private si se ocupa cu intocmirea actelor de inregistrare ale firmelor. Modificarea legii s-a facut printr-un artificiu, in lipsa deputatilor PDL, si urmeaza a fi supus la vot in plenul Camerei Deputatilor (forul decizional).
Proiectul de lege a fost initiat de mai multi parlamentari PSD, PNL si PC, printre acestia numarandu-se senatorul Dan Voiculescu si senatorul PNL, Cristian David – ginerele presedintelui Camerei de Comert, Mihail Vlasov.
Serviciul de Asistenta Juridica si furnizare a Buletinului procedurilor de insolventa se afla in prezent in subordinea Registrului Comertului si ofera asistenta pentru infiintarea, autorizarea si inregistrarea firmelor de catre Registrul Comertului. Totodata, acest serviciu acorda autorizatiile de functionare si inregistreaza societatile comerciale contra unei taxe.

Sursa: www.hotnews.ro