Blue Air a anuntat, ca executarea hotararii de deschidere a procedurii de insolventa a companiei a fost suspendata de catre Curtea de Apel, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis saptamana trecuta o cerere inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions in acest sens.
Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de Blue Air, pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme.
“Blue Air Transport Aerian face publica suspendarea executarii hotararii de deschidere a procedurii de insolventa in dosarul 13886/3/2010. Decizia Curtii de Apel pronuntata in data de 13 octombrie repara in acest fel eroarea judiciara comisa de Tribunalul Bucuresti”, se arata intr-un comunicat transmis de Blue Air.
Compania va continua sa opereze zborurile conform orarului si va mentine strategiile si planurile de dezvoltare anuntate.
“Departamentul juridic al Blue Air impreuna cu cabinetul de avocatura Stanescu Milos Dumitru si Asociatii au reusit sa demonstreze instantelor de judecata ca Blue Air nu are niciun motiv de a intra in insolventa si nu exista niciun pericol economic care sa planeze asupra societatii”, se mai spune in comunicat.
In luna martie, Carpatair a depus la Tribunalul Bucuresti un dosar prin care a cerut insolventa Blue Air, in contul unei datorii in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in septembrie 2009.
“La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii. Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul. Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor”, declara Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair.
Sursa: www.mediafax.ro