Invatamant obligatoriu de 10 clase, religie si ea obligatorie, rectori care pot fi demisi de ministru, geografie si istorie cu predare in limba minoritatilor – sunt doar cateva din prevederile legii pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului.
Invatamantul general obligatoriu este de 10 clase si cuprinde invatamantul primar si cel gimnazial. Invatamantul liceal devine obligatoriu pana cel mai tarziu in anul 2020. Obligatia de a frecventa invatamantul de 10 clase, la forma de zi, inceteaza la varsta de 18 ani.
Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit, pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina.

Sursa: www.cotidianul.ro