Ministrul Ioan Botis a confirmat ca exista in Guvern tendinta de majorare a salariilor bugetarilor in 2011, in conditiile in care se va mentine anvelopa salariala si va fi un numar mai mic de salariati, respectiv 1.290.000 in anul viitor.
Totodata, el a explicat ca riscul de pierdere a ajutoarelor sociale, odata cu aplicarea masurii de impozitare a zilierilor, este redus, intrucat veniturile zilierilor sunt foarte mici.
Botis anunta ca prioritatile sale pe termen scurt sunt Legea pensiilor, Legea salarizarii unitare, Codul de asistenta sociala. O alta prioritate este crearea unui sistem informatizat care sa cuprinda toate institutiile aflate in coordonarea sau in subordinea Ministerului Muncii.
Prezentam integral interviul acordat de ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis:
Reporter: A trecut mai bine de o luna de la restructurarile din sistemul bugetar, ce economii s-au facut in Ministerul Muncii? Si, avand in vedere ca sunt voci in Guvern care spun ca e posibila o majorare salariala in 2011, cat de optimist sunteti in sensul acesta si de unde ar putea veni resursele?
Ioan Botis: Economiile vin din doua zone: din reducerile cu 25 la suta a salariilor si din restructurari. Pana acum, din ce avem ca date finale, trebuie sa remarc faptul ca am ajuns la o economie de aproape 107 milioane de lei. Aici trebuie sa includem si economiile care vin din cheltuielile de capital si din cheltuielile materiale aferente. Exista o economie considerabila la nivelul Ministerului Muncii si, daca transformam aceasta economie in euro, ajungem probabil la o suma de 30 – 34 de milioane de euro.
Sursa: www.mediafax.ro