Presedintele Traian Basescu a semnat, decretele de numire a Liviei Doina Stanciu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar a Aidei Popa in functia de vicepresedinte al ICCJ, pentru o perioada de trei ani.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei, Traian Basescu a mai semnat si decretul pentru numirea judecatorului Adrian Bordea in functia de presedinte al Sectiei comerciale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de trei ani.
O alta numire semnata de seful statului este cea a judecatoarei Lavinia Curelea, in functia de presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de 3 ani.
Livia Stanciu, in varsta de 53 de ani, a prezidat completul de judecata care a decis cercetarea in libertate a doi sefi de servicii secrete si a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Ramnicu Valcea Mircia Gutau.
Judecatorul Adrian Bordea preluase joi interimatul la conducerea ICCJ, precedentul interimat, detinut de Lidia Barbulescu, expirand miercuri, 15 septembrie, cand s-a implinit un an de cand Nicolae Popa s-a pensionat de la conducerea instantei supreme. Tot de la aceeasi data a ramas vacanta si functia de vicepresedinte.
Sursa: www.mediafax.ro