Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor “Pro Lex” considera nedreapta anularea pensiilor speciale ale politistilor, intrucat legea speciala a avut la baza conditii de munca deosebite, care au dus la uzura fizica si psihica a politistilor.
Speranta de viata a politistului roman este de 62,5 ani, se arata intr-un comunicat de joi al “Pro Lex”. In acest caz, sindicatul a solicitat sprijin la Consiliul European al Sindicatelor din Politie.
Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi “pentru”, doua “impotriva” si trei abtineri, in absenta reperezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna amendamentele dorite.
In cursul dezbaterilor, deputatii au mai stabilit integrarea in sistemul unitar de pensii a cadrelor militare in activitate, a politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.
Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat marti seara raportul la proiectul legii pensiilor.
Sursa: www.mediafax.ro