Cei aproximativ 15.000 de absolventi ai Universitatii „Spiru Haret”, promotiile 2008 si 2009, carora Ministerul Educatiei nu le recunoaste studiile, nu vor putea repeta astazi licenta, asa cum era programat initial. Potrivit reprezentantilor institutiei de invatamant particular nu poate fi organizat un nou examen, atat timp cat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nu va da un act normativ care sa contina modul de desfasurare a examenului. Desi Universitatea „Spiru Haret” anunta in urma cu cateva saptamani ca va fi organizat un nou examen de licenta pentru absolventii promotiilor 2008 si 2009, care au urmat studii neautorizate, reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca este treaba institutiei de invatamant sa intre in legalitate.
Intre conflictul dintre „Spiru Haret” si Ministerul Educatiei sunt prinsi la mijloc absolventii carora nu li se recunosc studiile.  Absolventii acestor promotii sunt de-a dreptul revoltati, mai ales ca unii chiar s-au pregatit pentru sustinerea unui nou examen de licenta. „Isi bat joc de noi. Si ministerul si universitatea. Dupa ce ca nu ne este recunoscut examenul pe care l-am dat deja, nici macar posibilitatea de a-l mai sustine inca o data nu ni se ofera.
Ministrul Educatiei sa aiba bunul-simt sa ne accepte studiile! Nu pot accepta ca am invatat degeaba atatia ani!”, s-a plans astazi una dintre absolventele promotiei 2008. Examenul ar fi urmat sa fie sustinut cu evaluatori din Ministerul Educatiei, in perioada 15-30 septembrie, iar organizarea probelor sa se faca in spatii avizate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.
Sursa: www.adevarul.ro