Eurodeputata liberala Renate Weber a declarat ca o rezolutie initiata de grupul politic din care face parte era ieri discutata impreuna cu socialistii si cu verzii, urmand sa fie votata joi.
“Sunt convinsa ca va exista o pozitie foarte ferma cu privire la ce s-a intamplat si ce se intampla inca in Franta iar eu, sa stiti, sunt convinsa ca si unii populari europeni vor vota aceasta rezolutie chiar daca linia grupului este de a nu o sprijini”, a spus Weber.
Dezbaterea de azi va oferi Comisiei Europene ocazia sa isi prezinte pozitia concreta pe tema repatrierilor din Franta, la cateva zile dupa ce un raport preliminar al executivului UE punea sub semnul intrebarii legalitatea acestor masuri.
“La acest moment, as aprecia pozitia CE ca fiind mai ferma si intr-un anume sens mai dura decat in cazul (expulzarilor) din Italia (din 2009 – n.r.). CE a pierdut atunci o buna oportunitate de a pune lucrurile la punct si de a explica tarilor ce au voie sa faca si ce nu, ce inseamna valorile UE, si uite ca situatia s-a repetat”, a spus Renate Weber.
sursa: www.evz.ro