Guvernul va modifica saptamana viitoare normele de aplicare a O.U.G. nr. 58/2010 privind contributiile aferente drepturilor de autor, astfel incat angajatorul, nu cetateanul, va fi obligat sa depuna declaratiile si sa achite contributiile, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
„Un act normativ pentru modificarea ordonantei de urgenta si normelor de aplicare a fost discutat intr-o prima lectura miercuri, in sedinta Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar saptamana viitoare modificarile vor fi adoptate intr-o noua sedinta a Executivului”, a afirmat Borbely.
Borbely, ministru al Mediului si vicepresedinte executiv la UDMR, a afirmat marti ca Uniunea a cerut Guvernului modificarea normelor de aplicare a O.U.G. nr. 58/2010, in sensul ca nu cetateanul, ci angajatorul sa depuna declaratiile si sa achite contributiile.
Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptata ca principiu si premierul a cerut ministrului Finantelor sa vina cu aceste propuneri de modificare.
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca ordonanta de urgenta respectiva nu va fi schimbata si ca pana la sfarsitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plata on-line.

Sursa: www.mediafax.ro