Peste 3000 de candidati s-au inscris la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, in perioada 25 iunie-24 septembrie 2010. Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie.
Din cele 200 de locuri de auditori de justitie, 100 sunt repartizate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 100 pentru ocuparea functiei de procuror. Astfel, la finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.

Examinarea candidatilor se va face in doua etape. Astfel, prima etapa consta in verificarea cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii, tip grila, cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare din urmatoarele materii:
– drept civil
– drept procesual civil
– drept penal
– drept procesual penal

Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. La testul grila, fiecare raspuns corect valoreaza un punct. Sunt declarati admisi, in etapa a II-a, candidatii care au obtinut cel putin 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.
Sursa: www.avocatnet.ro