O absolventa cu diploma de licenta de la Universitatea „Spiru Haret” a obtinut in instanta o decizie irevocabila privind valabilitatea actului de studii.
Povestea a inceput in octombrie 2008, cand functionara a participat in cadrul Inspectoratul Teritorial de Munca Arges la un concurs de promovare profesionala, dupa ce primise avizul de participare inlcusiv de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Carmen Din a luat concursul si urma sa ocupe un post de inspector de munca clasa I, grad superior treapta I.
Inspectoratul a refuzat insa numirea pe post, pe motiv ca diploma de licenta nu este recunoscuta oficial. Ceea ce a determinat-o pe functionara sa dea Ministerul Educatiei in judecata.
In urma unui proces lung, instanta i-a recunoscut diploma de studii.
Colegii ei de facultate nu au insa diplomele recunosctue. Potrivit unui anunt al Universitatii Spiru Haret, absolventii inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 (promotiile 2008 si 2009) la forme de invatamant considerate neautorizate de catre Ministerul Educatiei trebuie sa sustina din nou examenul de licenta in septembrie. Reprezentantii Ministerului Educatiei spun insa ca sustinerea unui nou examen de licenta nu va duce la recunoasterea diplomelor.
Sursa: www.realitatea.net