Ieri, el a aprobat infiintarea Consiliului pentru Curriculum, format din 19 experti in curriculum si invatamant preuniveristar, coordonati de Firuta Tacea.
Printre atributiile acestui organism sunt stabilirea directiilor strategice de modernizare a curriculumului national, avizarea stiintifica a proiectarii si elaborarii acestuia, cat si orientarea din punct de vedere conceptual si metodologic a evaluarii manualelor, a declarat Funeriu.
„Mi se pare foarte important sa facem un demers curricular sanatos pe tot ceea ce tine de sistemul educational. Este nesanatos si superficial sa schimbi mai intai manualele si apoi programele, asa cum s-a mai intamplat pana acum”, a spus el.
Funeriu a mai spus ca vrea ca noile programe sa fie realizate dupa un concept consolidat, care sa ramana valabil mult timp, axat exclusiv pe componenta stiintifica a curriculum-ului, un curriculum stiintific.
Ministrul Educatiei isi doreste ca manuale sa fie mai bune, mai atractive si mai relevante.
„Una dintre cele mai importante competente ale unei persoane este sa faca alegeri juste. Faptul ca avem multe manuale, calitatea alegerii depinde de calitatea persoanelor. Un profesor bun va alege un manual bun”, a conchis ministrul.
Sursa: www.evz.ro