Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date informeaza cetatenii romani cu privire la Procedura eliberarii cartii de identitate in cazul modificarii datelor de stare civila.
Modificarea datelor de stare civila ale unei persoane poate interveni, ca urmare a casatoriei, divortului, schimbarii numelui si/sau prenumelui pe cale administrativa, adoptiei, stabilirii filiatiei, rectificarii actului de nastere sau de casatorie, schimbarii sexului, in conditiile legii.
In cazul oricarei modificari a numelui si/sau prenumelui titularului, prenumelui parintilor, a datei sau a locului de nastere, precum si in situatia schimbarii sexului, eliberarea unei noi carti de identitate se solicita in termen de 15 zile de la producerea evenimentului.
Pentru eliberarea unei carti de identitate in cazul modificarii datelor de stare civila solicitantul se prezinta la Serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, pe raza caruia are domiciliul sau resedinta, prezentand urmatoarele documente:
a) cererea pentru eliberarea actului de identitate;
b) actul de identitate;
c) certificatul de nastere, original si copie;
d) certificatul de casatorie, in cazul persoanelor casatorite sau vaduve, original si copie;
e) hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
f) certificatul de deces al sotului/sotiei decedate, in cazul persoanelor vaduve, original si copie;
g) certificatele de nastere ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, dupa caz, original si copie;
h) documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
i) chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate;
j) documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru.
k) hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau, dupa caz, actul administrativ in baza caruia s-au modificat datele de stare civila.

Sursa: www.mai.gov.ro