Administratia Nationala a Penitenciarelor va implementa, un sistem de programare prin telefon, email sau direct la sediul penitenciarului a vizitelor la care au dreptul detinutii, pentru cresterea timpului destinat vizitelor, informeaza ANP.
Sistemul de programare a vizitelor urmeaza sa fie implementat pentru a creste timpul destinat acordarii dreptului la vizita, dar si pentru a se reduce timpul de asteptare al vizitatorilor.
Astfel, daca pana in prezent, vizitatorii se prezentau la sediul penitenciarelor pentru a-si vizita rudele, in baza unei planificari care se realiza, de regula, in ordine alfabetica, pe viitor, programarea vizitelor se va face telefonic, prin email sau direct la sediul penitenciarului. La fixarea datei de efectuare a vizitei, solicitantul va trebui sa comunice datele sale personale, precum si un numar de telefon la care poate fi contactat, pentru a fi contactat in cazul in care vizita nu va putea avea loc la data programata initial. De asemenea, programarea vizitei se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate in ziua respectiva.
Totodata, vizitatorii trebuie sa aiba acordul detinutului pe care doresc sa il vada, in cazul sotiei si al rudelor de pana la gradul 4, dar si al directorului penitenciarului, in cazul concubinilor, a copiilor si a altor persoane. Mai mult, acestea nu trebuie sa fie pe lista persoanelor carora li s-a interzis accesul in penitenciar.
Sursa: www.realitatea.net