Directorul institutiei brasovene sustine, insa, ca nici macar nu are cunostinta de concluziile acestui raport. Acum doua saptamani, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a facut un control la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru a vedea daca se respecta legislatia in domeniul functionarilor publici. Presedintele ANFP Szakal Andras sustine ca s-au descoperit nereguli grave. Mai precis o situatie de incompatibilitate.

Reprezentantii ANFP mai spun ca directorul general, Michaela Judele trebuia sa renunte in primele 10 zile de cand a fost numita in functie la pozitia de consilier local la Fagaras.  Judelea spune ca nimeni nu i-a spus ca ar incalca vrei lege si ca nu stie de raportul Agentiei.

Presedintele Consiliului Judetean care are in subordine si Protectia Copilului sustine ca juristii institutiei nu au constatat nicio incompatibilitate in cazul de fata.

Intre timp ANFP a sesizat Agentia Nationala de Integritate si Curtea de Conturi pentru a continua cercetarile. Daca se va dovedi ca Agentia Functionarilor Publici are dreptate, Michaela Judele trebuie sa renunte fie la functia de director, fie la cea de consilier si sa restituie banii primiti pentru una din aceste calitati.
Sursa: www.realitatea.net