“Comisia cere Romaniei sa stabileasca o relatie de cooperare constructiva intre diferitii actori din sfera politica si din cea judiciara si sa dovedeasca o mai mare determinare in reforma judiciara”, se arata in documentul Comisiei Europene.
Oficialii UE mentioneaza ca pentru a reusi in acest demers, este nevoie de eforturi sustinute din partea Romaniei, Comisiei Europene si a altor state membre.
“Comisia va continua sa sprijine demersul Romaniei si va publica urmatorul raport privind progresele in vara anului 2011”, se mai arata in document, la capitolul “Concluzii”.
Documentul publicat de CE este al patrulea Raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania in domeniul justitiei si afacerilor interne, care a fost agreat de Comisia Europeana si Guvernul Romaniei in luna decembrie 2006, in preajma datei aderarii la Uniunea Europeana, prin care statul roman se angaja sa elimine intarzierile si disfunctionalitatile in sistemul judiciar, combaterea coruptiei, in general, in functionarea statului de drept in Romania.
Sursa: www.mediafax.ro