Prin decizia nr. 3/2010, ICCJ s-a pronuntat asupra recursului in interesul legii privind interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 251 din Legea nr. 31/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale art. 24 C.proc.pen.
Recursul a fost ridicat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost solutionat in sedinta din 15 iunie 2010.
In urma deliberarilor, Sectiile Unite au admis recursul si s-a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 251 din Legea nr. 31/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele ale art. 24 C.proc.pen., in procesul penal, Fondul de protectie a victimelor strazii are calitatea de parte responsabila civilmente si poate fi obligat singur, iar nu in solidar cu inculpatul, la plata despagubirilor civile catre persoanele pagubite prin accidente de vehicule neasigurate.

Sursa: www.scj.ro