“Diplomele obtinute la universitatile de top cred ca trebuie sa fie echivalate automat. Nu este firesc ca absolventii de la aceste institutii sa treaca printr-o procedura de echivalare. Se lucreaza la aceste detalii tehnice si sper ca pana in luna septembrie sa avem un sistem online accesibil pentru toata lumea si sa nu se mai vina la minister. Dar exista unele specializari care nu se regasesc in nomenclatorul din Romania”, a declarat Daniel Funeriu.
Numarul de studenti care la terminarea facultatii lucreaza in domeniul in care s-au pregatit, este un semnal pentru autoritati ca universitatile dau oameni pe piata muncii, a mai spus oficialul. “Evaluarea universitatilor trebuie sa se faca pe baza celor care-si termina studiile”, a precizat Daniel Funeriu.
Cat priveste elita universitara romaneasca din strainatate, ministrul Educatiei a adaugat ca “Romania ii priveste cu nonsalanta pe acesti elevi de elita din strainatate. Toti tinerii din mediul rural care nu au un orizont educational trebuie ajutati. Am dus resursa umana la oras cu rezultatul direct al destructurarii satului romanesc”.

“Este greu, atunci cand Romania trece printr-o perioada dificila, sa-i atragi pe oameni care castiga foarte bine in afara”,  a conchis oficialul.

Sursa: www.realitatea.net