Camera Deputatilor a adoptat cu majoritate de voturi Codul de procedura civila si Codul de procedura penala, cele doua urmand a fi trimise la promulgare.
Codul de procedura civila a fost adoptat cu 213 voturi pentru si o abtinere, in timp ce Codul de procedura penala a fost adoptat cu 212 voturi pentru si trei abtineri.
Codurile de procedura au fost adoptate tacit de Senat in luna septembrie a anului trecut.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a salutat adoptarea codurilor. „Adoptarea de catre Parlament a Codurilor de procedura civila si penala reprezinta un eveniment remarcabil, un act care, alaturi de adoptarea Codului civil si a celui penal, va schimba in bine pe termen lung societatea romaneasca. Sfera influentei benefice a noilor Coduri va depasi Justitia. Elaborarea, promovarea si adoptarea noilor Coduri a reprezentat obiectivul strategic fundamental al MJ si ma bucura faptul ca prin adoptarea lor de catre Parlament acest obiectiv a fost atins. Doresc sa multumesc public tuturor celor care s-au implicat in elaborarea, dezbaterea si adoptarea noilor Coduri, precum si celor care au sprijinit politic acest proiect. MJ se va concentra acum pe un program de pregatire a sistemului judiciar pentru implementare. Este important sa gandim si sa pregatim bine etapa implementarii, care va avea nevoie de sprijin atat din partea Executivului, cat si a CSM”, a declarat ministrul Justitiei.

Sursa: www.avocatnet.ro