Ministerele Muncii, Finantelor si Justitiei trebuie sa elaboreze, pana pe 2 iunie, un act normativ pentru reducerea cu 25% a salariilor din intreprinderile si regiile cu capital de stat, urmand a fi vizate inclusiv CFR si Tarom.
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a precizat ca, in cazul angajatilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), ai Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, masura de reducere a salariilor a fost cuprinsa in proiectul privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, asupra caruia Executivul urmeaza sa-si angajeze raspunderea in Parlament. „Prevederile art. I si II din prezenta lege se aplica in mod corespunzator si personalului angajat in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor”, se arata in proiectul de lege.
Sumele rezultate prin reducerea drepturilor salariale pentru personalul acestor institutii, precum si pentru angajatii din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii se vireaza integral la bugetul de stat, potrivit unui mecanism care va fi stabilit prin norme metodologice aprobate prin ordin al ministrului Finantelor, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a legii.

Sursa: www.administratie.ro