Unele institutii bancare se gandesc deja sa suporte de la bun inceput o parte din impozit, crescand dobanda pentru clienti cu macar jumatate de procent.
Unul dintre cele mai dezbatute impozite noi este cel asupra dobanzilor la depozitele bancare. Mai exact, impozitul pe banii pe care ii pot produce economiile romanilor. Care pot efectele masurii? – se intreaba tot mai multa lume. Specialistii incearca sa le intuiasca.
Unii spun ca e posibil ca, din cauza acestui impozit, romanii sa nu-si mai tina banii in banci, ci acolo unde-i tineau, pe vremuri, bunicii: la ciorap ori saltea. Mai e posibil sa ii investeasca.
In timp ce unii specialisti cred ca bancile vor mari dobanda depozitelor pentru ca populatia sa nu resimta prea puternic impactul acestei masuri, altii cred ca bancile vor continua sa scada dobanzile.
Unele banci analizeaza mai multe strategii prin care masura de impozitare a depozitelor sa nu afecteze foarte mult populatia. Si asta pentru ca, in caz contrar, efectele ar fi resimtite puternic si de catre banci. De aceea, unele institutii bancare se gandesc deja sa suporte de la bun inceput o parte din impozit, crescand dobanda pentru clienti cu macar jumatate de procent.
Sursa: www.realitatea.net