Toate federatiile din invatamant picheteaza Parlamentul, incepand de marti, fiind nemultumite de prevederile din proiectul Legii educatiei, a declarat joi prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu. Hancescu a precizat ca sindicalistii din educatie vor picheta Parlamentul de marti pana joi timp de doua saptamani.
Sindicalistii spun ca nu vor accepta titularizarea la nivelul unitatii scolare, iar daca Ministerul Educatiei nu va renunta la aceasta varianta, protestele vor culmina cu greva, blocarea anului scolar si boicotarea examenelor nationale.
O alta problema care ii nemultumeste pe sindicalisti este componenta consiliului de administratie al unitatii de invatamant. Sindicalistii vor ca reprezentantii unitatii scolare sa reprezinte jumatate din consiliu, iar din cealalta jumatate sa faca parte autoritatile locale si parintii, in timp ce Ministerul Educatiei vrea ca fiecare din aceste autoritati sa reprezinte o treime.
Sindicalistii din invatamant nu sunt de acord nici cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu, iar reprezentantii Ministerului Educatiei nu renunta la aceasta varianta propusa in proiectul Legii educatiei.

Sursa: www.mediafax.ro