Grupul InterAgro, a propus Ministerul Economiei o modificare a Legii gazelor, prin care gazele naturale destinate productiei de bunuri chimice si petrochimice sa fie considerate materie prima pentru aceste industrii.
“Am propus Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri modificarea Legii gazelor, astfel ca acestea sa fie denumite materie prima pentru chimizare, pentru ca acesta este procesul prin care se obtin produse cu valoare foarte mare. (…) In alte tari e de neconceput sa ardem gazele, cu exceptia chimiei si petrochimiei”, a declarat, joi, Marin Mitrea, reprezentat al InterAgro si presedintele patronatului Nitrosfor.
Potrivit lui Mitrea, grupul InterAgro estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 594 milioane euro, in crestere fata de anul trecut. El nu a oferit detalii.
El a adaugat ca unitatile chimice si petrochimice detinute de grup au probleme in alimentarea cu gaze, unele dintre aceste fiind oprite intrucat nu exista suficiente gaze disponibile.
Pe de alta parte, o serie de consumatori industriali din sectorul chimic consuma doar gaze din productia interna pana in luna octombrie, aceasta fiind o masura a Guvernului de sprijinire a sectorului in perioada de criza economica.

Sursa: www.mediafax.ro