Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a sesizat, Curtea Constitutionala  in legatura cu neconstitutionalitatea unui articol din OUG 18/2010, prin care se suspenda in acest an plata drepturilor salariale obtinute de personalul din sectorul bugetar stabilite prin hotarari judecatoresti.
Ioan Muraru a precizat ca a formulat sesizarea la solicitarea a doua confederatii sindicale, respectiv “Cartel Alfa” si “Spiru Haret”.
Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” considera ca OUG 18/2010 privind amanarea platii unor drepturi salariale castigate in instanta este neconstitutionala si a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul actului normativ.
Sindicalistii Federatiei “Spiru Haret” considera ca Ordonanta de urgenta a Guvernului 18/2010 prin care se suspenda in acest an plata tuturor sumelor stabilite prin hotarari judecatoresti avand ca obiect drepturi salariale ale personalului din sectorul bugetar este neconstitutionala.
“In opinia noastra, este mai mult decat evident ca Executivul a incalcat mai multe principii instituite de Legea fundamentala (principiul separatiei puterilor in stat, accesul la justitie, egalitatea pentru toti a justitiei – si exemplele ar putea continua)”, sustin reprezentantii Federatiei “Spiru Haret”.

Sursa: www.mediafax.ro