PD-L negociaza pe toate fronturile cele doua posturi de judecatori care vor ramane vacante in curand la Curtea Constitutionala, posturi care revin spre numire Parlamentului. La bursa zvonurilor s-au vehiculat doua variante.
Surse parlamentare au declarat ca prima varianta dorita de PD-L este obtinerea ambelor locuri la CCR. Cea de-a doua varianta, sustin sursele citate, ar fi ca democrat liberalii sa sustina candidatul PNL de la Senat in persoana lui Teodor Melescanu, in schimbul obtinerii sprininului pentru candidatul PD-L care urmeaza sa fie numit de Camera Deputatilor.
Parlamentul trebuie sa desemneze doi judecatori la Curtea Constitutionala pentru ca pe 7 iunie judecatorilor Ioan Vida si Nicolae Cochinescu le expira mandatul. Presedintele Curtii Constitutionale a trimis marti o scrisoare ambelor Camere ale Parlamentului prin care anunta expirarea celor doua mandate.

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/2289-Licitatie-pentru-posturi-de-judecator-la-Curtea-Constitutionala.html