Importanţa recursurilor în interesul legii, îndeosebi a acelora admise, este una de necontestat, iar regăsirea acestora într-un program legislativ trebuie să fie cât mai rapidă.

În Legalis, punem întotdeauna accent nu doar pe rapiditatea cu care puteţi găsi răspunsuri, dar şi pe simplitatea căutărilor. De aceea, de acum, puteţi căuta direct în linia simplificată deciziile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care privesc recursurile în interesul legii.

Cum caut?

Dacă, de exemplu, căutaţi decizia Î.C.C.J. numărul 9/2009 nu trebuie decât să introduceţi în linia simplificată de căutare RIL 9/2009. Dacă decizia pe care o căutaţi are un număr roman (de ex: VIII/2007), puteţi introduce fie cifra romană, fie pe cea arabă corespondentă. Rezultatul va fi acelaşi.

Exemplu:

  • RIL 9/2009
  • RIL VIII/2007 sau RIL 8/2007

Toate deciziile Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor putea fi găsite în continuare şi în masca avansată de căutare pentru jurisprudenţă. Introduceţi numele curţii în câmpul Curte şi numele secţiei în câmpul corespunzător. Dacă doriţi să regăsiţi toate deciziile cu acelaşi număr dintr-un an, lăsaţi câmpul secţie ncompletat.

Exemplu:

  • am selectat în câmpul „curte” Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  • am introdus numărul 7 în câmpul cărespunzător numărului
  • am introdus 2007 în câmpul cărespunzător anului

După apăsarea butonului GO, Legalis afişează cele două rezultate care conţin criteriile de căutare:

  • I.C.C.J., secţia de contencios administrativ şi fiscal, nr. 7 din 09.01.2007
  • ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – SECŢIILE UNITE – DECIZIA Nr. VII din 5 februarie 2007, M.Of. nr. 732 din 30.10.2007 (M.Of.)

Numai cel de-al doilea rezultat, cel care aparţine Secţiilor Unite, reprezintă o soluţie dată de Î.C.C.J. asupra unui recurs în anulare.

Ca de obicei, rămânem deschişi la propunerile celor care utilizează Biblioteca juridico-economică on-line Legalis şi întâmpinăm nevoile lor cu soluţii care să reducă timpul de lucru. Dacă aveţi alte propuneri, le aşteptăm pe adresa de e-mail feedback-legalis@beck.ro