Prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 668/2009, s-a modificat Statutul Casei de Asigurări a Avocaţilor (CAA), prevăzându-se că venitul de referinţă să fie stabilit, în fiecare an, până la data de 30 martie, iar valoarea să fie în raport cu încasările realizate cu titlul de cote de contribuţie la sistemul CAA, în anul precedent.

Totodată, punctajul anual al asiguraţilor care nu au stagiu complet de cotizare în sistemul de asigurări sociale al avocaţilor nu poate fi mai mare de 5 puncte, raportat la stagiul de cotizare realizat în sistemul de asigurări al avocaţilor.

Hotărârea UNBR precizează că pensiile în plata cu punctaje anuale limitate la 3 puncte, se recalculează, prin aplicarea limitării punctajului asiguratului la 5 puncte. Actul normativ se va aplica din 1 ianuarie 2010.

Totodată, prin Hotărârea UNBR nr. 708/2009 ce intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2010, UNBR a decis ca venitul de referinţă utilizat la stabilirea tuturor prestaţiilor de asigurări sociale pentru anul 2010 va fi de 2.300 lei.

Sursa: avocatnet.ro